Boutique hotel Margretha

Renovatie van monumentaal pand naar luxe Boutique hotel Margretha

H2 Properties BV is eind mei 2021 gestart met een grondig en duurzame renovatie van het monumentale en beeldbepalende pand op de Zeestraat 62 te Zandvoort. Hierbij wordt samengewerkt met oa. bouwbedrijf Selie BV uit Amsterdam. Bouwbedrijf Selie BV heeft een goede track-record met betrekking tot het verduurzamen en renoveren van historische panden in Amsterdam. Voor de installatie-techniek hebben we alles ondergebracht bij van Galen uit Haarlem. Het voordeel hiervan is dat alle werkzaamheden met betrekking tot verwarmen, water, elektra, domotica & brandpreventie door van Galen uitgevoerd en onderhouden zullen worden.

Aangezien het pand dateert uit 1896 en er door de loop van de tijd verschillende verbouwingen hebben plaats gevonden, was het noodzakelijk om alles te verwijderen uit het pand, behalve de beschermde voorgevel en steunmuren. De aanwezige originele details zijn uiteraard ook bewaard gebleven. Het vakkundig strippen van het pand is door Oliviers Sloopwerken BV reeds in maart gestart.

Het doel van de verbouwing is tweeledig, namelijk verduurzamen en functie verander naar hotel met een 6-tal luxe hotelappartementen met een gezamenlijke ruimte beneden.

Tijdens de verbouwing door bouwbedrijf Selie zal vooral de nadruk liggen op het verduurzamen van het pand met betrekking tot warmte en ventilatieverlies, buiten de gewenste aanpassingen voor het hotel. Om dit doel te bereiken wordt op de begane grond de houten vloeren vervangen met isolatievloeren, komt er een interne schil langs de buitenmuren zodat het warmte en ventilatieverlies tot een minimum beperkt zal worden. Het plat dak zal geheel vervangen worden met een isolatielaag die aan de huidige standaard voldoet. Voor van Galen installatietechniek zit vooral de uitdaging om voor een oud gebouw een duurzaam en toekomst-vaste oplossing te creëren door middel van warmtepompen, zonnepanelen en domotica.

Als onderdeel van de renovatie zal de beschermde monumentale voorgevel geheel gerestaureerd worden, inclusief het terugbrengen van de originele veranda.

We werken samen met
Inspiratie voor historisch herstel
Comments are closed.